• RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ

Το στοίχημα είναι ένα παιχνίδι που κερδίζει ολοένα και περισσότερο τις καρδιές των πανταχού τζογαδόρων. Σήμερα, οι περισσότεροι παίκτες επισκέπτονται τα πρακτορία του ΟΠΑΠ ωστόσο ο αριθμός αυτών που επιλέγουν το διαδικτυακό στοίχημα αυξάνει ραγδαία. Στο άρθρο αυτό θέλω να αναφέρω ορισμένες βασικές συμβουλές για το στοίχημα γενικότερα καθώς και συνηθισμένα λάθη που γίνονται από πολλούς παίκτες. Αυτά που προτείνω να λάβει υπόψη του ο κάθε παίκτης στοιχήματος είναι τα εξής:


Εταιρία στοιχηματισμού:
Δεν είναι όλες οι εταιρίες στοιχηματισμού ίδιες. Ο καλός ο παίκτης θα πρέπει να αναζητήσει την καλύτερη δυνατή ή τις καλύτερες δυνατές και να παίζει μόνο σε αυτές. Ποιές όμως είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχηματισμού; Δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα. Οι καλύτερες εταιρίες για τον παίκτη είναι αυτές που λειτουργούν με την μικρότερη γκανιότα  δηλαδή με τις μεγαλύτερες αποδόσεις. Το να παίζει κάποιος στοίχημα σε μία εταιρία η οποία δίνει μικρότερες αποδόσεις σε σχέση με μία άλλη προφανώς δεν είναι και τόσο λογικό. Το καλύτερο είναι ο παίκτης να είναι γραμμένος σε πολλές εταιρίες και να παίζει σε αυτές που δίνουν μεγαλύτερη απόδοση για τα σημεία που θέλει να παίξει. Ο παίκτης ψάχνοντας τις αποδόσεις που δίνουν διαφορετικές εταιρίες (στο διαδίκτυο) μπορεί να βρεί ακόμα και ΣΙΓΟΥΡΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Εδώ θα ήθελα να αναφέρω ότι ο τζόγος στο διαδίκτυο πιθανόν να είναι παράνομος για όποιον βρίσκεται στην Ελλάδα (δεν είμαι δικηγόρος). Οι Έλληνες του εξωτερικού θα πρέπει να γνωρίζουν τη νομοθεσία της χώρας που διαμένουν.

Μονά αποδεκτά:
Ο καλός ο παίκτης δεν πρέπει να πηγαίνει για τα πολλά. Ασφαλώς θα έχετε ακούσει την παροιμία που λέει όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα. Το να παίζει κάποιος δύο, τρεις ή και περισσότερους αγώνες σε ένα δελτίο δεν είναι καθόλου σωστό γιατί η γκανιότα ανεβαίνει πολύ. Το καλύτερο είναι ο παίκτης να προτιμάει να παίζει μονά αποδεκτά σημεία. Έτσι αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες να κερδίσει το δελτίο ο έπαιξε. Κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι.

Στημένα παιχνίδια:
Μην παρασύρεστε από φήμες που αναφέρουν κάποιο παιχνίδι στημένο και παίξετε πολλά χρήματα στο αποτέλεσμα που θέλουν οι φήμες. Αν ένα παιχνίδι είναι στημένο να είστε σίγουροι ότι θα είστε από τους τελευταίους που θα το μάθετε και κατά πάσα πιθανότητα θα το μάθετε αφού έχει λήξει ο αγώνας. Το καλύτερο είναι να αποφύγετε να στοιχηματήσετε σε τέτοιο αγώνα. Πολλές είναι οι φορές που οι φήμες είναι απλά λόγια του αέρα. Δεν λέω ότι τέτοια πράγματα δεν γίνονται. Απλά λέω ότι εσείς απλά δεν θα το μάθετε ποτέ, ή θα το μάθετε πολύ αργά. (Εκτός και αν είστε μέλος σπείρας που στήνει παιχνίδια)

Χοντρό στοίχημα:
Ποτέ μην τζογάρετε παραπάνω από όσο αντέχει η τσέπη σας. Αυτό είναι αυτονόητο και αποτελεί γενικό κανόνα των σοβαρών τζογαδόρων. Εννοείται ότι ποτέ δεν δανειζόμαστε για τυχερά παιχνίδια.

Μελέτη:
Μελετήστε καλά τους αγώνες ώστε να εκμεταλλευτείτε καλύτερα τις γνώσεις σας για τις ομάδες. Ο καλός παίκτης του στοιχήματος δεν παίζει ποτέ με βιασύνη. Αν διαθέτετε αρκετό χρόνο μελετήστε την προϊστορία των ομάδων, μάθετε ποιοι παίκτες θα αγωνιστούν, ποιοι είναι τραυματίες, πόσους βαθμούς έχει η κάθε ομάδα, τι κίνητρο έχει η κάθε ομάδα, κ.λπ.

Λογική / Συναίσθημα:
Η τεχνολογική πρόοδος που έχει επιτύχει ο άνθρωπος βασίζεται στη λογική και όχι στο συναίσθημα. Έτσι και η στοιχηματική πρόοδος ενός τζογαδόρου πρέπει να βασίζεται στη λογική και όχι στο συναίσθημα. Ο παίκτης θα πρέπει να αφήσει κατά μέρους τις συμπάθειες που τρέφει για ορισμένες ομάδες. Τα συναισθήματα δεν πρέπει να τον επηρεάζουν καθόλου. Τα στοιχήματα θα πρέπει να επιλέγονται με βάση την ψυχρή λογική της δυναμικότητας της κάθε ομάδας.

φαβορί vs αουτσάιντερ:
Μην παίζεται πάντα στο φαβορί και ειδικότερα όταν έχει πολύ μικρή απόδοση. Πολλές είναι οι φορές που εξαιτίας της μικρής απόδοσης που δίνει το σημείο, δεν αξίζει το ρίσκο.

Διασκέδαση:
Ο παίκτης θα πρέπει να βλέπει το στοίχημα ως διασκέδαση και όχι ως τρόπο να πλουτίσει. Εκτός βέβαια και αν είναι γκουρού του τζόγου.

Ειδικοί:
Μακριά από τους υποτιθέμενους ειδικούς. Πολλοί είναι οι <παντογνώστες> που προτείνουν σίγουρα σημεία ενώ αναφέρουν και τα ποσοστά επιτυχίας τους π.χ. 80% επιτυχία στις προβλέψεις αγώνων κ.λπ. Αν είναι τόσο καλοί τότε θα έπρεπε να είναι ήδη ζάμπλουτοι. Αν βέβαια ξέρετε κάποιον που όντως έγινε πλούσιος από το στοίχημα τότε πείτε μου και εμένα για να τον συμβουλευτώ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ;


Το σίγουρο στοίχημα εφαρμόζεται κυρίως σε παιχνίδια πρόβλεψης ποδοσφαιρικών αγώνων, μπάσκετ, μηχανοκίνητου αθλητισμού, κ.λπ. και εκμεταλλεύεται τις διαφορετικές αποδόσεις που δίνει κάθε εταιρία στοιχημάτος. Ας πάρουμε ένα παράδειδμα για να το καταλάβουμε καλύτερα.
Ας θεωρήσουμε ότι σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα αγωνίζεται η ομάδα Α με την ομάδα Β. Ψάχνοντας στο Internet σε διάφορες εταιρίες στοιχηματισμού, βρίσκουμε ότι δύο από αυτές μας δίνουν τις εξής αποδόσεις:





Όπως βλέπουμε και οι δύο εταιρίες θεωρούν την ομάδα Α ως φαβορί. Ωστόσο η πρώτη εταιρία στοιχηματισμού θεωρεί ότι η ομάδα Α είναι περισσότερο φαβορί. Με μια ματιά στις αποδόσεις του κάθε σημείου αλλά και στο κατάλληλο ποντάρισμα είναι δυνατόν να έχουμε κέρδος ότι και αν βγει ως τελικό αποτέλεσμα. Ας πούμε ότι ποντάρουμε στο διπλό με απόδοση 4,00 της πρώτης εταιρίας και βάζουμε 100 ευρώ. Στη συνέχεια ποντάρουμε 117 ευρώ στο Χ πάλι στην πρώτη εταιρία στοιχηματισμού. Τέλος ποντάρουμε 174 ευρώ στον άσσο από την δεύτερη εταιρία με απόδοση 2,30. Συνολικά θα έχουμε παίξει τα εξής:






Το σύνολο των χρημάτων που θα έχουμε παίξει θα είναι 174+117+100= 391 ευρώ.
Σε περίπτωση άσσου θα κερδίσουμε: 174x2,30= 400,20 ευρώ > 391 ευρώ
Σε περίπτωση που έρθει Χ έχουμε : 117x3,40= 397,80 ευρώ > 391 ευρώ
Σε περίπτωση διπλού θα κερδίσουμε: 100x4,00= 400,00 ευρώ > 391 ευρώ

Όπως βλέπουμε σε κάθε περίπτωση θα είμαστε κερδισμένοι αφού κερδίζουμε περισσότερα από 391 ευρώ που ποντάραμε συνολικά σε όλα τα σημεία μαζί.

Το σύστημα αυτό, είναι το λεγόμενο σίγουρο στοίχημα και όπως αναφέραμε και πρίν, εκμεταλλεύεται τις διαφορετικές αποδόσεις που δίνει η κάθε εταιρία στοιχήματος. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να υπερνικήσουμε την γκανιότα.

Και τώρα το καλό της υπόθεσης. Ο παίκτης δεν χρειάζεται καν να συγκρίνει αποδόσεις στις διάφορες εταιρίες στοιχηματισμού μέσω Internet γιατί υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που ψάχνουν τις αποδόσεις για σένα και τις δίνουν έτοιμες. Δηλαδή σου δίνουν έτοιμο το σίγουρο στοίχημα. Το μόνο που χρειάζεται κανείς, είναι να βρεί ακριβώς πόσα χρήματα πρέπει να ποντάρει σε κάθε σημείο και φυσικά να είναι γραμμένος σε πολλές εταιρίες στοιχηματισμού. Το κέρδος του παίκτη είναι μικρό σε σχέση με το ποσό που ποντάρει αλλά είναι σίγουρο. Δεν υπάρκει κανένα πιθανό σημείο που να τον βγάζει χαμένο.

ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ

Οι περισσότερες εταιρείες στο Internet χρησιμοποιούν Αγγλικές ορολογίες για τα διάφορα είδη στοιχήματος . Δείτε μια απλή επεξήγηση των στοιχηματικών όρων.

Accumulator Bet ή Parlay ή Roll-up Bet (Παρολί) : Είναι το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης συνδυάζει δύο ή περισσότερα γεγονότα στο ίδιο κουπόνι . Ο παίκτης θα κερδίσει το στοίχημα μόνο αν πιάσει όλα τα γεγονότα.
Ante post Bet (Μακροχρόνιο στοίχημα) : Τέτοιο στοίχημα μπορεί να είναι ο πρωταθλητής κάποιας διοργάνωσης κ.ά. O παίκτης μπορεί να τοποθετήσει το στοίχημα μέχρι και μήνες πριν προκύψει το τελικό αποτέλεσμα του γεγονότος στο οποίο ποντάρει.
Arbitrage : Είναι το ποντάρισμα σε γεγονός που εξασφαλίζει σίγουρο κέρδος . Ο παίκτης είναι δυνατό να έχει σίγουρο κέρδος συνδυάζοντας κατάλληλα τις αποδόσεις που υπάρχουν στην αγορά ανεξάρτητα από την τελική έκβαση του γεγονότος στο οποίο ποντάρει . Π.χ. σε ένα αγώνα ποδοσφαίρου Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ένας παίκτης μπορεί να βρει σε μία εταιρία τη νίκη του Ολυμπιακού με απόδοση 2.10 και σε κάποια άλλη εταιρία τη νίκη του Παναθηναϊκού σε απόδοση 2.25 . Αν ο παίκτης ποντάρει χρηματικό ποσό και στα 2 σημεία θα έχει εξασφαλισμένο κέρδος ανεξάρτητα αν θα κερδίσει ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός.
Asian Handicap (Ασιατικό Χάντικαπ) : Είναι ειδικό στοίχημα στο οποίο ο Bookmaker δίνει πλεονέκτημα σε μία ομάδα . Το νικητήριο αποτέλεσμα προκύπτει από την πρόσθεση του πλεονεκτήματος στο τελικό αποτέλεσμα. Αν το αποτέλεσμα που θα προκύψει είναι ισοπαλία, το ποσό που έχει ποντάρει ο παίκτης θα επιστραφεί σε αυτόν . Π.χ. ένας Bookmaker δίνει Asian Handicap στον αγώνα Ίντερ – Μίλαν 0:0 . Ο παίκτης που θα ποντάρει σε νίκη είτε της Ίντερ είτε της Μίλαν εξασφαλίζει με αυτόν το στοίχημα ότι σε περίπτωση ισοπαλίας δεν θα χάσει το κουπόνι . Σε περίπτωση ισοπαλίας η απόδοση για το συγκεκριμένο γεγονός θεωρείται ότι είναι 0,90 ή το 1.
Back (Κατά) : Χρησιμοποιείται κυρίως στα ανταλλακτήρια στοιχημάτων και είναι το ποντάρισμα υπέρ κάποιου σημείου.
Bank (Τράπεζα) : Είναι ένα ή περισσότερα στάνταρ σημεία που έχουν παιχτεί σε ένα σύστημα . Αν χαθεί το Bank σε ένα σύστημα (ή τουλάχιστον ένα από τα Banks) , χάνεται ολόκληρο το κουπόνι.
Betting Exchange (Ανταλλακτήριο στοιχηματισμού) : Είναι η τοποθέτηση στοιχημάτων χωρίς τη μεσολάβηση κάποιου Bookmaker . Ένας παίκτης δεν αγοράζει απόδοση για ένα γεγονός από έναν Bookmaker αλλά από κάποιον άλλον παίκτη ο οποίος μπορεί να προσφέρει καλύτερη απόδοση για το γεγονός αυτό . Ουσιαστικά , είναι η δυνατότητα που προσφέρουν κάποιες εταιρίες ώστε ένας παίκτης να μετατρέπεται ο ίδιος σε bookmaker.
Betting Limits (Όρια στοιχηματισμού) : Είναι τα όρια στοιχηματισμού μέσα στα οποία μπορεί να ποντάρει ένας παίκτης . Τα όρια αυτά καθορίζονται από τον Bookmaker ο οποίος καθορίζει το ελάχιστο και το μέγιστο ποντάρισμα σε κάθε στοίχημα.
Bookings (Σύνολο καρτών) : Είναι ειδικό στοίχημα στο οποίο ο παίκτης προβλέπει αν το άθροισμα των καρτών σε έναν αγώνα είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από το όριο που έχει θέσει ο Bookmaker . Η κάθε κίτρινη κάρτα μετράει για 10 πόντους και η κάθε κόκκινη μετράει για 25 πόντους.
Bookmaker (Μπουκ) : Αλλιώς λέγεται και bookie. Είναι αυτός που βγάζει αποδόσεις για αθλητικά και μη γεγονότα και στη συνέχεια δέχεται στοιχήματα.
Canadian σύστημα ή Super Yankee Accumulator (Σύστημα στα Ελληνικά 2,3,4,5) : Περιλαμβάνονται 5 επιλογές . Το σύστημα αυτό δημιουργεί 1 πεντάδα , 5 τετράδες , 10 τριάδες , και 10 δυάδες . Για να κερδίσει το κουπόνι θα πρέπει να επιβεβαιωθούν τουλάχιστον τα 2 σημεία.
Chalk ή Favourite (Φαβορί) : Είναι το σημείο με την μικρότερη απόδοση σε ένα γεγονός.
Clean Sheet to Keep (Θα δεχτεί γκολ η ομάδα) : Είναι ειδικό στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ποντάρει στο αν μία ομάδα θα δεχτεί ή όχι γκολ στη διάρκεια ενός αγώνα.
Dead heat : Είναι η περίπτωση κατά την οποία , σε ένα αθλητικό γεγονός δύο ή περισσότεροι συμμετέχοντες καταλαμβάνουν την ίδια θέση.
Decimal Odds (Δεκαδικές ή Ευρωπαϊκές αποδόσεις) : Είναι οι δεκαδικές αποδόσεις που χρησιμοποιούνται και στην Ελλάδα . Οι αποδόσεις αυτές είναι του τύπου 1,50 . Για να υπολογίσει ένας παίκτης το καθαρό κέρδος του , θα πρέπει , αρχικά , να πολλαπλασιάσει την απόδοση του γεγονότος με το ποσό πονταρίσματος και στην συνέχεια να αφαιρέσει το αρχικό ποντάρισμα.
Double Chance (Διπλή ευκαιρία) : Με το στοίχημα αυτό ο παίκτης περιλαμβάνει στο στοίχημα του τα 2 από τα 3 πιθανά αποτελέσματα που μπορεί να έχει ένα αθλητικό γεγονός (π.χ. σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα Γιουβέντους – Μίλαν ο παίκτης μπορεί να ποντάρει στο 1Χ του αγώνα αν δεν πιστεύει ότι θα κερδίσει η Μίλαν).
Draw no bet : Είδος στοιχηματισμού στο οποίο το προσφερόμενο γεγονός εάν έρθει ισόπαλο , σου επιστρέφεται το ποσό στοιχηματισμού που έχεις ποντάρει.
European Handicap (Ευρωπαϊκό Χάντικαπ) : Είναι το στοίχημα στο οποίο μία ομάδα έχει ακέραιο προβάδισμα σε σχέση με την αντίπαλο της . Στο στοίχημα αυτό υπάρχουν 3 πιθανά αποτελέσματα σε αντίθεση με το Ασιατικό χάντικαπ.
Even Money :Είναι το στοίχημα με απόδοση 2,00 . Ονομάζεται έτσι γιατί επιστρέφει κέρδος ίσο με το ποσό του πονταρίσματος.
Fair Bet (Δίκαιο στοίχημα) : Είναι το σημείο του στοιχήματος το οποίο ο παίκτης πιστεύει ότι η απόδοση του ανταποκρίνεται στις πιθανότητες επαλήθευσης του.
Fantasy Game ή Virtual Game (Φανταστικό παιχνίδι) : Είναι ένα στοίχημα που προσφέρουν μερικοί Bookmakers ανάμεσα σε ομάδες που παίζουν με διαφορετικούς αντιπάλους . Στο τέλος προσθέτουμε τα γκολ που έβαλαν οι ομάδες στα δικά τους παιχνίδια και προκύπτουν τα τελικά αποτελέσματα . Π.χ. έστω ότι παίζουν Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός με σκορ 0-2 και Άεκ – Πάοκ 1-0 . Ο Bookmaker δίνει στο Fantasy στοίχημα το ματς Παναθηναϊκός – Άεκ το οποίο θεωρείται ότι έχει τελικό αποτέλεσμα 1-2.
First Goal (Ομάδα που θα σκοράρει πρώτη) : Είναι το ειδικό στοίχημα στο οποίο ο παίκτης προβλέπει ποια ομάδα θα σκοράρει πρώτη ανεξάρτητα από το τελικό σκορ.
First Goal Minute (Λεπτό που θα μπει το πρώτο γκολ) : Είναι το ειδικό στοίχημα στο οποίο ο παίκτης προβλέπει το χρονικό σημείο στο οποίο θα μπει το πρώτο γκολ του αγώνα ανεξάρτητα από την ομάδα που θα σκοράρει.
First Half Bet (Ημίχρονο) : Είναι το ειδικό στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ποντάρει στο αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου ενός αγώνα.
Fixed Odds (Αποδόσεις) : Αφορούν κάποιο γεγονός και είναι αυτές που καθορίζουν το κέρδος που μπορεί να προκύψει αν κερδηθεί το στοίχημα.
Fractional Odds (Κλασματικές αποδόσεις) : Είναι οι αποδόσεις που συνηθίζονται από τους Βρετανούς Bookmaker . Π.χ τέτοιων αποδόσεων είναι το 2/3 . Όταν χρησιμοποιούνται αυτές οι αποδόσεις το καθαρό κέρδος υπολογίζεται με τον πολλαπλασιασμό της απόδοσης με το ποντάρισμα.
Gamble (Τζόγος) : Έκφραση για το ποντάρισμα ή στοιχηματισμό σε γεγονότα.
Goal Scorer Shirts Total (Συνολικό άθροισμα αριθμών φανέλας των σκόρερ) : Ειδικό στοίχημα στο οποίο ο παίκτης προβλέπει αν το άθροισμα των αριθμών των φανελών των παικτών που σκόραραν και για τις 2 ομάδες ξεπερνάει ή όχι ένα όριο που έχει θέσει ο Bookmaker.
Goliath σύστημα (Σύστημα στα Ελληνικά 2,3,4,5,6,7,8) : Είναι το σύστημα στο οποίο ο παίκτης επιλέγει 8 σημεία . Δημιουργεί 1 οκτάδα , 8 επτάδες , 28 εξάδες , 56 πεντάδες , 70 τετράδες , 56 τριάδες και 28 δυάδες . Για να κερδίσει ένας παίκτης θα πρέπει να επιβεβαιωθούν τουλάχιστον 2 από τα επιλεγμένα σημεία.
Halftime (Ημίχρονο) : Είναι ειδικό στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ποντάρει στο αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου ενός αγώνα.
Halftime / Fulltime (Ημίχρονο/Τελικό) : Είναι ειδικό στοίχημα στο οποίο ο παίκτης καλείται σε ένα αγώνα να ποντάρει στο αποτέλεσμα του ημιχρόνου του , όσο και στο τελικό αποτέλεσμα του.
Handicap ή Line (Χάντικαπ) : Είναι το προβάδισμα που δίνεται σε μία ομάδα . Δίνεται συνήθως από τον Bookmaker σε ομάδες που εμφανίζουν μεγάλη διαφορά σε δυναμικότητα με σχέση με τις αντιπάλους της με σκοπό να προσφέρει στοίχημα με καλύτερη απόδοση . Π.χ. σε ένα αγώνα Γερμανία – Λουξεμβούργο ένας Bookmaker μπορεί να δώσει Handicap 0:2 στο Λουξεμβούργο . Αυτό σημαίνει ότι για να θεωρηθεί άσσος στο στοίχημα , η Γερμανία πρέπει να κερδίσει με 3 ή περισσότερα γκολ.
Head to Head (Ποιος θα κερδίσει ανάμεσα σε δύο) : Είναι ειδικό στοίχημα σε πολλά αθλητικά γεγονότα στο οποίο ο παίκτης προβλέπει ανάμεσα σε 2 συμμετέχοντες (παίκτης ή ομάδα) ποιος θα τερματίσει σε καλύτερη θέση.
Hedge ή Hedging : Είναι το ποντάρισμα στο αντίθετο αποτέλεσμα σε σχέση με το αρχικό στοίχημα που έχει τοποθετήσει ένας παίκτης . Με τον τρόπο αυτό μειώνεται το ποσό που μπορεί να χάσει ο παίκτης αν δεν επιβεβαιωθεί το αρχικό του ποντάρισμα.
Heinz σύστημα (Σύστημα στα Ελληνικά 2,3,4,5,6) : Είναι το σύστημα στο οποίο ο παίκτης επιλέγει 6 σημεία . Δημιουργεί μία εξάδα , 6 πεντάδες , 15 τετράδες , 20 τριάδες και 15 δυάδες . Για να κερδίσει κάποιος πρέπει να επιβεβαιωθούν τουλάχιστον 2 από τα επιλεγμένα σημεία.
Juice (Γκανιότα) : Το κέρδος του Bookmaker από ένα γεγονός.
Lay : Χρησιμοποιείται στα ανταλλακτήρια στοιχημάτων και είναι η προσφορά απόδοσης κάποιου σημείου από έναν παίκτη σε έναν άλλον.
Live Betting (Ζωντανό στοίχημα) : Είναι το στοίχημα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα . Ο Bookmaker δίνει αποδόσεις , που μεταβάλλονται ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα , για γεγονότα που αφορούν το ματς.
Live Score (Ζωντανό σκορ) : Είναι εργαλείο που επιτρέπει στους παίκτες να παρακολουθούν ζωντανά την εξέλιξη ενός αγώνα.
Lucky 15 σύστημα (Σύστημα στα Ελληνικά 1,2,3,4) : Είναι το σύστημα στο οποίο ο παίκτης επιλέγει 4 σημεία . Δημιουργεί μία τετράδα , 4 τριάδες , 6 δυάδες και 4 μονά στοιχήματα . Για να κερδίσει ο παίκτης πρέπει να επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 1 από τα επιλεγμένα σημεία του.
Lucky 31 σύστημα (Σύστημα στα Ελληνικά 1,2,3,4,5) : Είναι το σύστημα στο οποίο ο παίκτης επιλέγει 5 σημεία . Δημιουργεί μία πεντάδα , 5 τετράδες , 10 τριάδες , 10 δυάδες και 5 μονά στοιχήματα . Για να κερδίσει ο παίκτης πρέπει να επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 1 από τα επιλεγμένα σημεία του.
Lucky 63 σύστημα (Σύστημα στα Ελληνικά 1,2,3,4,5,6) : Είναι το σύστημα στο οποίο ο παίκτης επιλέγει 6 σημεία . Δημιουργεί μία εξάδα , 6 πεντάδες , 15 τετράδες , 20 τριάδες , 15 δυάδες και 6 μονά στοιχήματα . Για να κερδίσει ο παίκτης πρέπει να επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 1 από τα επιλεγμένα σημεία του.
Mobile Betting : Είναι η δυνατότητα που δίνουν οι Bookmaker στους παίκτες του να τοποθετήσουν το στοίχημα τους μέσω κινητού τηλεφώνου.
Money Line (Αμερικανικές αποδόσεις) : Στις αμερικάνικες αποδόσεις ο bookmaker προσφέρει αποδόσεις που έχουν διαφορετική μορφή . Εμφανίζεται το ποσό που πρέπει να ποντάρει κανείς για να κερδίσει 100$ ή πόσα μπορεί να κερδίσει κάποιος αν ποντάρει 100$.
Multi Corner : Είναι ειδικό στοίχημα στο οποίο ο παίκτης προβλέπει αν το γινόμενο του αριθμού των κόρνερ του πρώτου ημιχρόνου με τον αριθμό των κόρνερ του δεύτερου ημιχρόνου ξεπερνάει ή όχι το όριο που έχει θέσει ο bookmaker.
No Offer : Είναι η κατάσταση στην οποία ο Bookmaker δεν προσφέρει αποδόσεις για κάποιο γεγονός.
Non Runner : Όταν ένας συμμετέχων έχει δηλωθεί να τρέξει σε μία κούρσα και τελικά δεν τρέχει.
Odds (Αποδόσεις) : Είναι οι αποδόσεις που αφορούν κάποιο γεγονός και είναι αυτές που καθορίζουν το κέρδος που μπορεί να προκύψει αν κερδηθεί το στοίχημα . Υπάρχουν οι δεκαδικές , οι κλασματικές και οι αμερικάνικες αποδόσεις.
Outcome : Το αποτέλεσμα ενός αγώνα.
Outsider ή Rag ή Underdog : Είναι η ομάδα ή ο αθλητής που έχει τις λιγότερες πιθανότητες να κερδίσει και για αυτό και η απόδοση για αυτό το σημείο είναι υψηλότερη.
Over Broke : Είναι η κατάσταση στην οποία έχει προκύψει ένα σίγουρο στοίχημα με συνδυασμό αποδόσεων σε ένα στοίχημα δύο πιθανών αποτελεσμάτων.
Over / Under : Είναι ειδικό στοίχημα στο οποίο ο παίκτης επιλέγει αν ο αριθμός των γκολ που θα επιτευχθούν σε έναν αγώνα θα είναι περισσότερα ή λιγότερα από το όριο που έχει θέσει ο Bookmaker . Το πιο συνηθισμένο ποδοσφαιρικό στοίχημα είναι το Over / Under 2.5 γκολ.
Overlay : Είναι το σημείο του στοιχήματος το οποίο ο παίκτης πιστεύει ότι οι πιθανότητες επαλήθευσης του είναι μεγαλύτερες από την απόδοση που δίνει ο Bookmaker.
Patent Σύστημα (Σύστημα στα ελληνικά 1,2,3) : Είναι το σύστημα στο οποίο ο παίκτης επιλέγει 3 επιλογές . Δημιουργεί 1 τριάδα , 3 δυάδες και 3 μονά στοιχήματα. Για να κερδίσει το σύστημα ένας παίκτης θα πρέπει να επιβεβαιωθεί τουλάχιστον το 1 σημείο.
Postponed Match (Αναβληθέν αγώνας) : Σε τέτοιες περιπτώσεις ο εκάστοτε Bookmaker εφαρμόζει τις δικές του πολιτικές . Υπάρχουν Bookmaker οι οποίοι υπολογίζουν τον αγώνα αυτόν ως μονάδα , ενώ άλλοι περιμένουν τη διεξαγωγή του τις επόμενες μέρες.
Push : Η επιστροφή του ποσού στοιχηματισμού λόγω ακύρωσης ενός γεγονότος ή ισοπαλίας.
Score Bet (Ακριβές σκορ και σκόρερ) : Είναι ειδικό στοίχημα στο οποίο ο παίκτης προβλέπει το τελικό αποτέλεσμα και τον πρώτο ή τελευταίο σκόρερ σε ένα αγώνα.
Scorecast :Στοίχημα που συνδυάζει τον πρώτο σκόρερ του αγώνα και το τελικό αποτέλεσμα σε ένα στοίχημα με μία απόδοση.
Second Place Bet (Στοίχημα για την 2η θέση) : Ο παίκτης προβλέπει την ομάδα ή τον αθλητή που θα πάρει τη δεύτερη θέση σε μία διοργάνωση.
Single Bet (Μονό αποδεκτό στοίχημα) : Η πιο απλή μορφή στοιχήματος . Ο παίκτης τοποθετεί το στοίχημα του επιλέγοντας ένα μόνο σημείο σε ένα γεγονός.
Special Bets (Ειδικά στοιχήματα) : Τα ειδικά στοιχήματα είναι εξειδικευμένα στοιχήματα που αφορούν κάποιο αθλητικό γεγονός . Υπάρχει μεγάλη γκάμα από ειδικά στοιχήματα. Μερικά από τα στοιχήματα αυτά είναι:
Stake : Το ποσό που ποντάρει ένας παίκτης σε κάποιον αγώνα.
Straight ή Straight Wager : Είναι το ποντάρισμα στο 1,Χ ή 2 ενός αγώνα.
Super Heinz (Σύστημα στα ελληνικά 2,3,4,5,6,7) : Είναι το σύστημα στο οποίο ο παίκτης επιλέγει 7 σημεία . Δημιουργεί μία επτάδα , 7 εξάδες , 21 πεντάδες , 35 τετράδες , 35 τριάδες και 21 δυάδες . Για να κερδίσει κάποιος πρέπει να επιβεβαιωθούν τουλάχιστον 2 από τα επιλεγμένα σημεία.


Sure Bet : Είναι το σίγουρο στοίχημα το οποίο διασφαλίζει σίγουρο κέρδος στους παίκτες. Αυτό μπορεί να γίνει με κατάλληλο συνδυασμό αποδόσεων που κυκλοφορούν στην αγορά.
System Bet (Σύστημα) : Είναι ένα στοίχημα στο οποίο ο παίκτης έχει επιλέξει έναν αριθμό από γεγονότα και ζητάει να επιβεβαιωθεί ένας αριθμός από αυτά . Με το σύστημα ο παίκτης εξασφαλίζει ότι μπορεί να κερδίσει κάποια χρήματα ακόμα και αν δεν επιβεβαιωθούν κάποια από τα γεγονότα που έχει επιλέξει.
Teaser : Είναι το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ορίζει το ύψος του χάντικαπ που θέλει να ποντάρει . Η απόδοση του στοιχήματος μεταβάλλεται ανάλογα με το ύψος του χάντικαπ.
Third Place Bet (Στοίχημα 3ης θέσης) : Ο παίκτης προβλέπει ποιος αθλητής ή ομάδα θα πάρει τη 3η θέση σε μία διοργάνωση.
Three Way : Είναι το στοίχημα το οποίο έχει 3 πιθανά αποτελέσματα.
Tie (Ισοπαλία) : Όταν δεν προκύπτει νικητής σε κάποιο γεγονός.
Tipster : Είναι τα άτομα που δίνουν προγνωστικά και συμβουλές για στοιχήματα.
Total Points Number (Σύνολο πόντων) : Είναι στοίχημα που συνηθίζεται σε αγώνες μπάσκετ και ο παίκτης προβλέπει αν το σύνολο των πόντων που θα επιτευχθούν θα υπερβεί ή όχι το όριο που έχει θέσει ο bookmaker.
Trading : Είναι η τοποθέτηση στοιχημάτων χωρίς τη μεσολάβηση του Bookmaker . Ένας παίκτης δεν αγοράζει απόδοση για ένα γεγονός από έναν Bookmaker αλλά από κάποιον άλλον παίκτη ο οποίος μπορεί να προσφέρει καλύτερη απόδοση για το γεγονός αυτό.
Treble : Είναι το ποντάρισμα στον συνδυασμό 3 σημείων.

Two way : Είναι το στοίχημα σε γεγονότα με 2 πιθανά αποτελέσματα . Πχ τέτοια γεγονότα είναι το μπάσκετ, το βόλεϊ κ.ά.
Value Betting : Είναι το ποντάρισμα σε σημεία των οποίων η πιθανότητα επαλήθευσης εκτιμά ο παίκτης ότι είναι υψηλότερη σε σχέση με την πιθανότητα στην απόδοση που έχει δώσει ο Bookmaker . Εκτιμά δηλαδή ο παίκτης ότι η απόδοση ενός σημείου είναι πολύ υψηλότερη από όσο θα έπρεπε να είναι.
Victory Bet (Νικητής Διοργάνωσης) : Στοίχημα στο οποίο ο παίκτης προβλέπει τον νικητή διοργάνωσης.
Wager : Έκφραση για το ποντάρισμα ή στοιχηματισμό σε γεγονότα.
Yankee (Σύστημα στα ελληνικά 2,3,4) : Είναι το σύστημα στο οποίο ο παίκτης επιλέγει 4 σημεία . Δημιουργεί μία τετράδα , 4 τριάδες και 6 δυάδες . Για να κερδίσει κάποιος πρέπει να επιβεβαιωθούν τουλάχιστον 2 από τα επιλεγμένα σημεία.


ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΑΝΙΟΤΑ

Οι αποδόσεις καθορίζουν το πιθανόν κέρδος του κάθε παίκτη.Όσο μικρότερη είναι μία απόδοση,τόσο πιθανότερο είναι να έρθει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.Οι αποδόσεις από εταιρίες στοιχημάτων σε εταιρίες στοιχημάτων διαφέρουν.Π.χ σε έναν αγώνα μας δίδεται η απόδοση 1,70 από μία εταιρία στο σημείο 1.Και σε μία άλλη εταιρία για τον ίδιο αγώνα μας δίδεται η απόδοση στον άσσο 1,90.Λόγω του ότι ο απώτερος σκοπός του στοιχηματισμού μας είναι το κέρδος,μας συμφέρει να επιλέξουμε την εταιρία με την μεγαλύτερη απόδοση στο γεγονός που θέλουμε να στοιχηματίσουμε.
Κάθε στοιχηματικό γεγονός έχει μια πιθανότητα να συμβεί. Αυτή η πιθανότητα μπορεί να είναι αντικειμενική, να ορίζεται δηλαδή απόλυτα από μαθηματικό τύπο, είτε υποκειμενική, να διαμορφώνεται δηλαδή από την εκτίμηση του διοργανωτή.Ο bookmaker καθορίζει με βάση τα δικά του κριτήρια την πιθανότητα έκβασης ενός αγώνα και προσφέρει στους παίχτες μια συγκεκριμένη απόδοση στο ποσό που θα ποντάρουν, απόδοση που προκύπτει από την αντίστροφη τιμή της πιθανότητας, δηλαδή:Απόδοση = 1/(πιθανότητα). Η απόδοση που προσφέρουν είναι πάντοτε μικρότερη, λίγο ή πολύ, από την σωστή, το λεγόμενο και fair odd. Αυτό το κάνουν διότι πρέπει να έχουν και ένα κέρδος. Ο τρόπος λοιπόν να εξασφαλίσουν αυτό το κέρδος, είναι η μείωση της απόδοσης.
Για να ελέγξουμε λοιπόν την απόδοση κάνουμε το εξής: Επιλέγουμε έναν αγώνα με τρία π.χ. σημεία, έστω 1, Χ, 2, και βλέπουμε ότι έχουν απόδοση Α, Β και Γ αντίστοιχα. Εκτελούμε την πράξη:
1/Α+1/Β+1/Γ=Χ
Το αποτέλεσμα της πράξης:
Χ-1=Κ
μας δίνει το κέρδος του booker για κάθε στοιχηματική μονάδα πονταρίσματος, αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «γκανιότα».Ας δούμε τώρα ένα αριθμητικό παράδειγμα.
Επιλέγουμε έναν οποιονδήποτε αγώνα στην εταιρεία που συνηθίζουμε να παίζουμε και παρατηρούμε ότι δίνει τις αποδόσεις 2,40, 3,40 και 2,25 για τα σημεία 1, Χ και 2 αντίστοιχα. Εκτελούμε την πράξη:
1/2,40+1/3,40+1/2,25=1,15
Συμπεραίνουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία κρατάει 0,15 για κάθε στοιχηματική μονάδα. Σημειωτέον ότι στο ίδιο αποτέλεσμα θα καταλήξουμε όποιον αγώνα και να επιλέξουμε.
Υπάρχουν 3 τύποι αποδόσεων: Ευρωπαϊκός (EU),Αγγλικός (UK) και ο Αμερικάνικός (US).
Στον Ευρωπαϊκό τύπο οι αποδόσεις εμφανίζονται σε δεκαδική μορφή (decimal).Έστω λοιπόν στο προσφερόμενο αθλητικό γεγονός που θέλουμε να ποντάρουμε,η απόδοση στον 1 είναι 1,40.Ποντάροντας 200 ευρώ για να υπολογίσουμε το κέρδος μας ο τύπος είναι:
Επιστροφή=Ποντάρισμα x Απόδοση δηλ. 200 x 1,40=280 ευρώ
Κέρδος=Ποντάρισμα x (Απόδοση -1) δηλ. 200 x (1,40-1)=80 ευρώ
Στον Αγγλικό τύπο οι αποδόσεις εμφανίζονται σε κλασματική μορφή (fractional).Έστω λοιπόν στο προσφερόμενο αθλητικό γεγονός που θέλουμε να ποντάρουμε,η απόδοση στον 1 είναι 2/5.Ποντάροντας 200 ευρώ για να υπολογίσουμε το κέρδος μας ο τύπος είναι:
Επιστροφή=Ποντάρισμα x (Απόδοση + 1) δηλ. 200 x (2/5+1)=280 ευρώ
Κέρδος=Ποντάρισμα x Απόδοση δηλ. 200 x 2/5=80 ευρώ
Στον Αμερικάνικο τύπο οι αποδόσεις μπορεί να είναι και θετικές και αρνητικές (money line). Οι αρνητικές αποδόσεις δείχνουν το ποσό πονταρίσματος που χρειάζεται για να πάρουμε κέρδος 100 μονάδων. Οι θετικές αποδόσεις δείχνουν το πόσο που θα κερδίσετε αν ποντάρετε 100 μονάδες.Έστω απόδοση στο σημείο 1 είναι -250.Ποντάροντας 200 ευρώ για να υπολογίσουμε το κέρδος μας,ο τύπος είναι:
Επιστροφή=Ποντάρισμα x (1 + 100/Απόδοση) δηλ. 200 x (1 + 100/250)=280 ευρώ
Κέρδος=Ποντάρισμα x 100/Απόδοση δηλ. 200 x 100/250=80 ευρώ
Βασική μας αρχή είναι : «το στοίχημα είναι διασκέδαση και όχι σκοπός ζωής». Υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να προσέξετε , προκειμένου να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή σημείων για το στοίχημα και να έχετε κέρδος . Το στοίχημα μπορεί να φαίνεται εύκολο σαν παιχνίδι, αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολο . Για το λόγο αυτό σας εφιστούμε την προσοχή σε κάποιες παρατηρήσεις και σας προτείνουμε κάποιες βασικές συμβουλές για τον τρόπο που θα επιλέγετε κάποια σημεία στο παιχνίδι σας.
1. Παίζετε πάντα όσα σας περισσεύουν.
Μην δανείζεστε για να τζογάρετε . Μην αμελείτε άλλες υποχρεώσεις σας για να παίξετε και κυρίως τις οικογενειακές . Συνήθως ο απελπισμένος »σπρώχνει» μεγαλύτερα ποσά για να καλύψει την χασούρα του και να βγάλει και το κέρδος που θεωρεί αυτός ότι είναι καλό . Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και έτσι έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνει λάθος επιλογές.
2. Το στοίχημα θέλει υπομονή.
Μην βάζετε πολλούς αγώνες σε ένα δελτίο για να τα πάρετε μαζεμένα . Μην παίζετε τα ρέστα σας σε ένα δελτίο για να καλύψετε την τυχόν αποτυχία στις προβλέψεις σας . Και αύριο μέρα είναι . Το στοίχημα δεν τελειώνει ποτέ .
3. Να παίζετε μονά παιχνίδια .
Οι πιθανότητες να κερδίσετε στα μονά παιχνίδια είναι περισσότερες . Για τον σκοπό αυτό σας συμφέρει να γραφτείτε σε μία ή και περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες μέσω internet , που δίνουν και καλύτερες αποδόσεις.
4. Μην στηρίζεστε αποκλειστικά σε άλλους »ειδικούς» .
Να βλέπετε όποτε μπορείτε αγώνες στην τηλεόραση. Καλό είναι να παρακολουθείτε και να συμβουλεύεστε κάποιους δημοσιογράφους ή αρθρογράφους που πιστεύετε ότι έχουν γνώσεις πάνω στο αντικείμενο αλλά όχι με κλειστά μάτια . Το στοίχημα είναι δύσκολο και απρόβλεπτο . Με προεκτάσεις στα μαθηματικά , την λογιστική και την θεωρία των πιθανοτήτων. Κανένας »ειδικός» δεν τα ξέρει όλα και δεν κάνει λάθη στις εκτιμήσεις του.
5. Ενημερωθείτε για τις ομάδες.
Μελετήστε τις ομάδες , μάθετε τα δυνατά τους σημεία και τις αδυναμίες τους , τα αποτελέσματά τους εντός και εκτός έδρας και αξιολογήστε τις ανάλογα. Οι αλλαγές π.χ προπονητών σε μία ομάδα , αλλάζουν προς το θετικό ή το αρνητικό την αγωνιστική συμπεριφορά της.
6. Βαθμολογικό κίνητρο.

Πολλές φορές μια ομάδα δεν πιάνει το απόλυτο των αγωνιστικών της δυνατοτήτων και κάποιες άλλες παίζει με πολύ μεγαλύτερη διάθεση και πάθος απ’ ότι φανερώνουν τα στατιστικά της , κυρίως σε κρίσιμους αγώνες. Διαπιστώστε πόσο σημαντικό είναι ένα παιχνίδι για κάποια ομάδα όταν πχ. μια ομάδα χάνοντας το ματς υποβιβάζεται ή όταν θέλει να πάρει το ρεβάνς για μια ήττα στον πρώτο γύρο.
7. Στο στοίχημα συναισθηματισμοί δεν χωρούν.
Τα κριτήρια επιλογής σας ενός στοιχηματικού γεγονότος πρέπει να είναι αγωνιστικά και όχι συναισθηματικά. Μην στοιχηματίζετε στη νίκη μιας ομάδας μόνο και μόνο επειδή είναι η αγαπημένη σας, χωρίς να σκέφτεστε τις πραγματικές πιθανότητες νίκης.
8.Αποδόσεις.
Αναζητήστε τις υψηλότερες αποδόσεις ενός στοιχηματικού γεγονότος που έχετε επιλέξει . Αν πιστεύετε ότι η νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Καβάλα αξίζει περίπου 1,30 και κάποια στοιχηματική εταιρεία προσφέρει το σημείο στο 1,50 τότε έχετε βρει μια καλή επιλογή.
9. Φόρμα-Προϊστορία ομάδων.
Ελέγξτε την φόρμα των ομάδων,την προϊστορία των μεταξύ τους αγώνων και τα τελευταία τους αποτελέσματα. Σε ομάδες όπως Μίλαν, Ρεάλ κτλ υπάρχουν πολύ υψηλές αποδόσεις στ’ αποτελέσματα εναντίον τους, καθώς οι στοιχηματικές εταιρείες προσαρμόζουν τις αποδόσεις τους με τέτοιο τρόπο που αντικατοπτρίζει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα από τον κόσμο. Αλλά παρακολουθώντας την πορεία τους τις τελευταίες αγωνιστικές βλέπετε ότι δεν κερδίζουν ή έχουν μία αγωνιστική »κοιλιά».Επίσης συχνά παρατηρούμε μέσα από την προϊστορία το φαινόμενο σε γήπεδο κάποιας ομάδας η ομάδα που είναι το λεγόμενο φαβορί να δυσκολεύεται να κερδίσει. Συνεπώς , το αουτσάιντερ «παίζει» σε υψηλότερες αποδόσεις απ’ ότι ρεαλιστικά θ’ άξιζε να έχει.
10. Απουσίες.
Ενημερωθείτε για τις απουσίες από τραυματισμούς και τιμωρίες αλλά μην υπερβάλετε. Να θυμάστε ότι συχνά οι παίκτες που προέρχονται από τον πάγκο έχουν το κίνητρο να αποδείξουν ότι κακώς δεν βρίσκονται στις βασικές επιλογές του εκάστοτε προπονητή τους .



Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΑΕΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ


Μυθική Συμβουλή
Είτε συμφωνείτε με τις προτάσεις που θα βλέπετε είτε οχι εαν είναι να ΄΄ασχοληθείτε΄΄ με πάνω απο 3 ομάδες π.χ.στα ματς του Σαβ/κου,εαν έχετε επιλέξει 5-10 ομάδες κάντε το δικό σας ΄΄πρωτάθλημα΄΄ κάθε φορά και δεν θα βγείτε χαμένοι!
 Για αυτό άλλωστε ΄΄Παντού υπάρχει ένας μύθος΄΄...
2. Μυθικές Στοιχηματικές ιστορίες συνέχεια…
Μιας και το ζητήσατε και έχω χρόνο, θα το κάνω και ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε πολλούς.Θα προσπαθήσω να εξηγήσω με πολυ απλά λόγια κάποια ΄΄τερτίπια΄΄ του παιγνιδιού που λέγεται στοίχημα.
Σαν παιγνίδι καθορίζεται απο μόνο του και ενπεριέχει το βασικότερο συστατικό του τζόγου,το ρίσκο.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΑΥΤΟ.
Πόσο μάλλον να θεωρείται σίγουρο το ίδιο το παιγνίδι που έχει σαν ζητούμενα πολλά αποτελέσματα.Σε ότι αφορά το ποδοσφαιρικό στοίχημα είναι το λιγότερο 3.
Το περισσότερο ανάλογα με την όρεξη του συμμετέχοντα.6,9,12,15,18 και πάει λέγοντας.
Όλα είναι πολλαπλάσια του 3 γιατί απλούστατα στο κάθε παιγνίδι μπορούν να έρθουν μεταξύ των 2 διαγωνιζομένων τα σημεία 1Χ2.
Οι πιθανότητες επιτυχίας είναι 33,3% για κάθε σημείο.
Έτσι και κάποιος προσθέσει δεύτερο παιγνίδι οι πιθανότητες κατεβαίνουν στο 16,6% και με ένα τρίτο στο 8,3%.
Πάμε στο παιγνίδι τώρα αυτό καθε αυτό.Θα πρέπει ο καθένας μόνος του να σταθμίσει και να αποφασίσει εαν θα είναι κυνηγός η εαν θα είναι παίχτης.
Κυνηγός είναι εκείνος ο οποίος περιμένει και ΄΄χτυπάει΄΄ την κατάλληλη στιγμή σύμφωνα με την κρίση του. 
Σε υψηλό παικτικό επιπεδο συνήθως στοιχηματίζουν και τα μεγαλύτερα ποσά και θεωρούνται ως φόβος και τρόμος για τους book.
Επίσης σίγουρο είναι ότι κανείς τους σχεδόν, δεν θα διαβάσει αυτά ή άλλου τέτοιου είδους κείμενα γιατί απλά δεν τους ενδιαφέρει η οποιαδήποτε άλλη τακτική πέραν αυτής που χρησιμοποιούν.
Παίχτης είναι ο καθένας που παίζει με συχνότητα.έστω και μία φορά την εβδομάδα η και τον μήνα ακόμη.
Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται το 99% αυτών που με τον ένα η άλλο τρόπο ασχολούνται η απασχολούνται με το στοίχημα. 
Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι ακολουθούν την πιο λάθος τακτική. 
Για αυτή την τακτική λοιπόν είναι όλα όσα θα δείτε απο εδω και πέρα.
Βασική αρχή του παιγνιδιού αυτού που δεν θα πρέπει να την ξεχνάει κανείς είναι η λέξη αύριο.
Το στοίχημα δεν τελειώνει ποτέ. Τα χρήματα του παίκτη ναι.
Αυτό σημαίνει οτι δεν με ενδιαφέρει το σήμερα αλλά το ΄΄ταμείο΄΄ στο τέλος της σεζόν που ο καθένας έχει καθορίσει.
Παίζω απο Σεπτεμβρη μέχρι Μάιο και στο τέλος βλέπω τι έκανα.
Έχασα η κέρδισα.
Βασικό τρόπος για να το πετύχω είναι καθορίσω το ταμείο μου
Διαθέτω Χ ποσό είτε σαν κάβα είτε σαν μόνιμο εβδομαδιαίο ποσό και παίζω μόνο μ αυτό.Τίποτα άλλο.Ούτε ένα λεπτό παράπανω. 
Μα καλά και πως θα ρεφάρω?Αναρωτιούνται οι περισσότεροι?
Παιζω 10 ευρω να παρω 50-60 ενώ χάνω σε ένα μήνα 300.
Είπαμε δεν ρεφάρεις με μιας.
Στο τέλος γίνεται ταμείο.Υπάρχει πάντα το αύριο.Νόμος για τους παίκτες στο στοίχημα και μάλιστα απαράβατος και μη αναστρέψιμος.
Τρόποι για να ελαττώσω τις πιθανότητες να χάσω.Ναι καλά διαβάσετε.Πρώτο και κύριο μέλημα είναι να εξασφαλίσω τα νώτα μου.Μετα θα περάσω στην επίθεση και αν θα γίνει κάτω απο τις κατάλληλες συνθήκες και προυποθέσεις.
Διασφαλίζομαι ως προς τις πιθανότητες χάνω/κερδίζω μειώνοντας τα ποσοστά μου η ισσοροπώντας τα.
Να ένας πολύ καλός τρόπος.
Παίζω πάντα τα λιγότερα επιτρεπόμενα.
Μου ζητάνε 3 τριάδα.4 τετράδα.Μονά μονά.
Για πολύ καιρό αν το ακολουθήσω πιστά έχω σε βάθος χρόνου μειώσει χωρίς να κάνω τίποτα σπουδαίο τις πιθανότητες να χάσω και παράλληλα αυξάνω τις πιθανότητες επιτυχίας.
Πάμε τώρα στις βοήθειες που μας δίνουν οι εταιρείες και που λίγο χρησιμοποιούνται εδώ στο Ellada ακόμη και απ αυτούς που υποτίθεται οτι ξέρουν.
Γιατι είτε ξέρουν και δεν μιλάνε η δεν μιλάνε για λόγους που αυτοί νομίζουν οτι ξέρουν μόνο αλλά όλοι όσοι ξερουμε καταλαβαίνουμε.
Συγχωρείστε την αφεντιά μου αλλά δεν αντέχω τους ημιμαθείς και δεν γουστάρω τους πονηρούς.
Προσωπικά πιστεύω ότι αρκετοί δεν ξέρουν ούτε τα βασικά και ελάχιστοι που ξέρουνε τα κρύβουνε.
Μιλάω αποκλειστικά πλέον για το χώρο του δικτυακού στοιχήματος.

ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΩ

Τί πρέπει και τι δεν πρέπει στο στοίχημα

Στο στοίχημα υπάρχουν μερικοί άτυποι κανόνες. Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει ένας παίκτης του στοιχήματος για να γίνει επιτυχημένος.
Παίξε μόνα όσα μπορείς να αντέξεις να χάσεις. Καθόρισε ένα συνολικό ποσό που θα παίξεις στην αρχή της χρονιάς η της σεζόν στο στοίχημα και μείνε σταθερός σε αυτό.
Καθόρισε ένα σύστημα μονάδων πονταρίσματος και μείνε σε αυτό. Παράδειγμα λέμε ότι το ανώτατο ποντάρισμα μας σε ένα στοίχημα είναι 20 euro ορίζουμε 10 μονάδες κάθε μονάδα είναι ίσον με 2 euro. Ακόμη ένας τρόπος είναι το ποσοστό από το ποσό που έχουμε καθορίσει ως συνολικό που είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε όλη την χρονιά.
Μην παίζεις σε ομάδες ή πρωταθλήματα που δεν γνωρίζεις. Προσπάθησε να γίνεις ειδικός στα πρωταθλήματα από όπου επιλέγεις αγώνες.
Γενικά προτίμησε να παίζεις σε πρωταθλήματα και όχι σε κύπελλα η διεθνείς διοργανώσεις.
Μην παίζεις στο ξεκίνημα της σεζόν. Περίμενε τουλάχιστον να γίνουν οι πρώτες έξι αγωνιστικές για να μπορείς να βγάλεις μερικά συμπεράσματα.
Μην παίζεις σε τοπικά ντέρμπι ή αμφίρροπους αγώνες. Αν αποφασίσεις να παίξεις κάλυψε την επιλογή σου και με την ισοπαλία.
Μείνε ανεπηρέαστος. Μετά την ανάλυση και την επιλογή σου επέμεινε σε αυτή μην αφήνεις να σε επηρεάσουν άλλοι παράγοντες.
Ανάλυσε τα στοιχήματα σου. Μετά το αποτέλεσμα ανάλυσε κάθε σου στοίχημα ειδικότερα τα χαμένα. Μάθε από τα λάθη σου.
Επέλεξε πότε θα παίξεις. Παίξε όταν δεις ότι τα ποσοστά είναι δίκαια η ικανοποιητικά για το στοίχημα σου.
Παίξε σε μονά παιχνίδια το πολύ σε δυάδες. Τα 3+ παρολί δίνουν μεγαλύτερα κέρδη αλλά είναι πολύ δύσκολο να επιβεβαιωθούν.
Κράτα αρχείο από όλα σου τα στοιχήματα, κέρδη, απώλειες. Ανάλυσε το και μπορείς να βγάλεις αρκετά συμπεράσματα για την στρατηγική σου.
Πάντα παρέμεινα ήρεμος ιδιαίτερα μετά από μια μεγάλη ήττα. Ο εκνευρισμός και η προσπάθεια για απόσβεση της χασούρας ίσως οδηγήσουν σε μεγαλύτερα και χειρότερα δυσάρεστα αποτελέσματα. Ακόμη και κατά την διάρκεια συχνών επιτυχιών μην αλλάζεις την στρατηγική σου.
Η πειθαρχία είναι το κλειδί της επιτυχίας.

ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΠΑΡΕΑ

ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ.
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΣΤΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ.
ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΜΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.
ΩΣ ΔΥΑΔΙΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΜΕ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ : ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΑΜΕ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΙΖΑΜΕ,ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΦΥΓΑΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΟ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 

ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

ΟΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ BETTIME ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΟΣΩΜΑ ΜΑΓΙΟ ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΑΜΕ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΛΕΙΨΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ.ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ.

Στόχος μιας στρατηγικής η τακτικής πονταρίσματος στο στοίχημα είναι να ελαχιστοποιήσει τα πλεονεκτήματα του Bookmaker και να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις παγίδες του στοιχήματος ώστε να βελτιώσετε τις πιθανότητες να κερδίσετε χρήματα διασκεδάζοντας ταυτόχρονα. Έχουμε ετοιμάσει ορισμένες βασικές συμβουλές στρατηγικής πονταρίσματος που θα ελαχιστοποιήσουν το ρίσκο και θα αυξήσουν τα κέρδη.

1) Ποντάρουμε χρήματα από το περίσσευμα και μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη μας και για να έχουμε καλύτερη εικόνα καταγράφουμε όλα τα πονταρίσματα μας, είτε κερδισμένα είτε όχι.
2) Επικεντρωνόμαστε σε πρωταθλήματα που γνωρίζουμε καλά και έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για την δυναμική και φόρμα των ομάδων που ποντάρουμε.
3) Ποντάρουμε σε όσο το δυνατό λιγότερα παιχνίδια μας επιτρέπει ο Ο.Π.Α.Π. ή ο Bookmaker μας, προτιμώντας τα μονα αποδεκτά η τις διπλες. Ποντάρουμε παραπάνω αγώνες μονο με συστήματα με δικαίωμα λάθους.
4) Διατηρούμε πάντα την ψυχραιμία μας, σε περίπτωση που χάσουμε και δεν προσπαθούμε ποτέ να ρεφάρουμε τα χαμένα της προηγούμενης μέρας ποντάροντας βιαστικά και επιθετικά την επομενη. Το πιθανότερο είναι να οδηγηθούμε σε νέα χασούρα.
5) Βάζουμε στόχους ως προς τα κέρδη που συνήθως είναι ο τριπλασιασμός του κεφαλαίου και όταν πετύχουμε τον στόχο αποσύρουμε το κέρδος αφήνοντας το αρχικό μας κεφάλαιο.