• RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΜΑΓΚΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ bookers
ΟΛΟΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΓΚΟΛ
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΝΗ Η ΜΠΑΛΑ ΑΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ
ΟΣΟΙ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ  ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΟΝΤΑΡΩ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΡΑΜ ΘΑ ΠΕΤΑΧΤΩ ΕΩΣ ΤΗΝ ΝΟΥΜΑΝΘΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΕΚΕΙ ΝΑ ΞΑΠΟΣΤΑΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΟ ΔΙΧΩΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ
ΜΠΑΜΠΑ ΒΑΛΤΑ ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ
1) 326: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΚΕΡΚΥΡΑ= 1(1,90) -(1-0)
2) 286: ΝΟΥΜΑΝΘΙΑ-ΑΛΚΟΡΚΟΝ= 1(1,75) -(2-1)
3) 239: ΑΜΒΟΥΡΓΟ-ΧΟΦΕΝΧΑΙΜ=1(1,90) -(2-1)
                                               ΣΥΝΟΛΟ 6,3
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 500,00 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ 9,00 ΕΥΡΩ
6,3Χ9=56,85
ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΜΑΘΗΜΑ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΚΟΥΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΓΚΟΥΡΟΥ
ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΑΤΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 100% ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ  ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΩΣΤΕΣ.
ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ: ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΩ,ΒΛΕΠΩ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ.
ΑΡΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ Η ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣ Η ΧΑΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑ

ΠΑΛΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η προέλευση του ποδοσφαίρου χάνεται κυριολεκτικά στα βάθη του παρελθόντος. Υπάρχουν ιστορικά αρχεία που μαρτυρούν την ύπαρξη προγενέστερων τύπων ποδοσφαίρου στην Κίνα στην Αρχαία Ελλάδα και Ρώμη. Παίζονταν πολλά παιχνίδια με αντικείμενα που έμοιαζαν με μπάλα. Δεν μπορούμε όμως να πούμε με βεβαιότητα, ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί την απευθείας εξέλιξη κάποιου από αυτά τα παιχνίδια της αρχαιότητας.

Αρχαιότητα και ποδόσφαιρο

Από την αρχαιότητα πολλά είδη αθλημάτων αναδείχθηκαν μέσα σε όλα είναι και το ποδόσφαιρο όπου η εμπνεύστηκε, πήρε μορφή και τελειοποιήθηκε. Πριν από 3400 χρόνια στη χώρα που γνωρίζουμε σαν Μεξικό, οι αμερικάνοι παίζανε το πρώτο ομαδικό παιχνίδι χρησιμοποιώντας μια μπάλα φτιαγμένη από ελαστικό. Ήταν παιχνίδι που αργότερα οικειοποιηθήκαν και οι Μάγια. Γιατί για αυτούς η μπάλα συμβόλιζε τον ήλιο. Τη δύναμη του τη γονιμότητα του. Σαν προμήνυμα για την βίαια και σκοτεινή ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο αρχηγός των ηττημένων θυμιάζονταν στους θεούς.
Υπάρχουν ακόμα πολλές πληροφορίες, για κάποια παιχνίδια που παίζονταν κατά καιρούς και παρουσίαζαν μερικά κοινά χαρακτηριστικά με το σύγχρονο Ποδόσφαιρο. Προέρχονται από διάφορες χώρες και αντιστοιχούν σε διάφορες εποχές. Αυτό αποδεικνύει ότι τα παιχνίδια με τη μπάλα ήταν ευρέως διαδεδομένα σε όλες τις εποχές. Μερικά από αυτά μάλιστα, παίζονταν από ομάδες αντιμέτωπες, που έσπρωχναν την μπάλα ακόμα και με τα πόδια, προκειμένου να επιτύχουν να περάσει σε μια καθορισμένη ζώνη και με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσουν ένα προβάδισμα απέναντι στον αντίπαλου. Δεν μπορούμε να πούμε ότι σε κάποιο από αυτά τα παιχνίδια βρίσκουμε τον πρόγονο του ποδοσφαίρου, έστω και αν σε μερικά όπως, το ράγκμπι, το μπάσκετ, το αυστραλιανό ποδόσφαιρο, υπάρχουν κάποια τεχνικά στοιχεία, όμοια με αυτά που συναντούμε και σήμερα.
Ένα είδος ποδοσφαίρου, σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες παιζόταν στην Κίνα τον 11ο π.χ. αιώνα. Ήταν πολύ διαδεδομένο το τσου-κου (μπάλα από δέρμα που σπρωχνόταν με το πόδι). Η δερμάτινη μπάλα με την οποία παιζόταν, ήταν γεμισμένη με γυναικεία μαλλιά. Την μπάλα την κλωτσούσαν προς ένα «τέρμα» από μπαμπού 3-4 μέτρων, πίσω από το οποίο ήταν τεντωμένο ένα δίχτυ από μετάξι. Κατά τον 5ο π.χ. αιώνα το τσου-κου αποτελούσε μέρος της στρατιωτικής εκπαίδευσης των Κινέζων. Στο Εθνολογικό Μουσείο του Μονάχου διατηρείται ένα χειρόγραφο του Λι-Γου, χρονολογημένο στον 5ο π.χ αιώνα που μιλάει για την εισαγωγή του τσού-κου στην Ιαπωνία. Επίσης αναφέρει και τη διοργάνωση αγώνων μεταξύ των ομάδων Κίνας και Ιαπωνίας.
Αν ανατρέξουμε στα Ομηρικά έπη θα βρούμε τις πρώτες πληροφορίες για παιχνίδι με μπάλα στη λεκάνη της Μεσογείου. Μια παρόμοια αναφορά γίνεται και στον Θεαίτητο του Πλάτωνα. Την μεγαλύτερη επιτυχία όμως στην αρχαία Ελλάδα γνώρισε το παιχνίδι Επίσκουρος που είχε πάρει το όνομά του από τη γραμμή με σκύρα, που χώριζε το γήπεδο. Το παιχνίδι «Επίσκουρος» κάποτε οι Ρωμαίοι το έφεραν και στη Ρώμη, το ονόμασαν «harapastum» και το έπαιζαν κυρίως στρατιώτες. Ο Μαρτιάλιος σε ένα του επίγραμμα, περιγράφει τους τύπους της μπάλας που χρησιμοποιούσαν οι Ρωμαίοι: Την «pilapaganica» που χρησιμοποιούσαν κυρίως οι χωρικοί που ήταν φτιαγμένη από δέρμα και γεμισμένη με πούπουλα και τη follies που ήταν από δέρμα αλλά γεμισμένη με μια φούσκα γεμάτη αέρα.
Ανάγλυφο του 4ου π.Χ. αιώνα που βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών απεικονίζει έναν έφηβο να παίζει τη σφαίρα με το πόδι χωρίς όμως ωστόσο να σχετίζεται με ποδόσφαιρο όμοιο με το σύγχρονο. Από ανασκαφές που έκαναν στη Σαμοθράκη οι Αμερικανοί με επικεφαλής την Ελίζαμπεθ Ντούζμπερι και τον Έλληνα αρχαιολόγο Ανδρέα Βαβρίτσα, προήλθε ένα ακόμη σημαντικό εύρημα, μια μπάλα ποδοσφαίρου. Σ' έναν τάφο του 3ου π.Χ. αιώνα, βρέθηκε μεταξύ άλλων κι ένα πήλινο συμπαγές ομοίωμα μπάλας, που μοιάζει με τις μπάλες που χρησιμοποιούνται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Η ιστορία του ποδοσφαίρου μόλις ξεκίνησε…..